• Tarmfloran

Så här hjälpte GutClear® våra kunder med magproblem

Två kunder med svåra magbesvär fick prova GutClear® under 10 dagar för att se om besvären kunde minska. En tarmfloraanalys före och efter GutClear® visade att de fick ned ”onda” bakterier och ökade sina ”goda”, samtidigt som besvären minskade efter 10 dagar med GutClear®.

Ingenting hjälpte mot IBS:en innan GutClear®

Här är en berättelse från "N", 26 år:

"Jag är 26 år gammal och fick diagnosen ”IBS” för några år sedan. I flera år har jag haft extrema besvär med en öm och spänd mage, som jag inte lyckades få kontroll över. Jag blev ombedd att köpa produkter på apoteket för IBS, då ”det funkar för alla” och har i flera år försökt att på egen hand komma underfund med en lösning, men jag har misslyckats gång på gång. Tänk så mycket medicin, antibiotika etc som jag tagit! 

Efter 10 dagar med GutClear känns min mage mycket bättre och jag är inte alls lika öm eller uppblåst längre som tidigare. Nu tar jag GutClear en gång i veckan och känner mig trygg med det."

Bilden nedan visar den “goda” tarmbakterien Eubacterium rectale  före och efter GutClear®. Eubacterium rectale anses vara en speciellt gynnsam bakterie och som dessutom kan producera smörsyra, som är bra för tarmen.

Bilden nedan visar den “onda” tarmbakterien Alistipes shahii före och efter GutClear®. Alistipes är en familj av tarmbakterier som visat sig kunna vara inblandad vid inflammatoriska tillstånd.

Den uppsvällda magen försvann

Här är en berättelse från "S", 43 år:

"Jag är 43 år gammal och har haft Crohns sjukdom sedan 2008 och är behandlad med cortison och antiinflammatorisk medicin som inte hjälpt.

Före GutClear hade jag ständig diarré, halsbränna och sura uppstötningar samt en uppsvälld mage efter måltid, men även hudproblem i form av finnar över hela kroppen samt eksem, framförallt i hårbotten.

Redan efter ett par dagar med GutClear märkte jag en fastare avföring och min uppsvällda mage försvann direkt, liksom de sura uppstötningarna och halsbrännan. Hudproblemen förbättrades markant efter ytterligare några dagar. Jag tar nu GutClear, 2 ggr i veckan och mitt tillstånd är fortfarande stabilt. "

Bilden nedan visar den “goda” tarmbakterien  Faecalibacterium prausnitzii före och efter GutClear®.

Faecalibacterium prausnitzii anses som en riktig “arbetshäst” i tarmfloran samt producerar den välgörande smörsyran som både stabiliserar tarmslemhinnan och har visat antiinflammatoriska effekter.

Bilden nedan visar den “onda” tarmbakterien Bacteroides ovatus före och efter GutClear®.

Antikroppar mot Bacteroides ovatus har observerats hos patienter med inflammatorisk tarmsjukdom (möjligt orsakssammanhang).

Har du också problem med din mage?

Känner du igen dig i "N" och "S" berättelser? Testa att ta GutClear® i 10 dagar. 


  • Kost
  • Tarmfloran

Ont i magen av fibrer

Många upplever problem med gaser, diarre eller att de blir hårda i magen av att äta fibrer. Att få i sig fibrer är dock viktigt för en normal tarmfunktion, så hur ska man då göra ifall man får ont i magen av dem? Vi reder ut frågetecknena här.

Varför får vissa ont?
  • Kost
  • Livsstil
  • Tarmfloran

Tarmfloran påverkar hälsan

Det blir allt mer känt att tarmflorans sammansättning kan spela en roll vid olika sjukdomar - både fysiska och psykiska. Vi kommer att ta upp tarmflorans koppling till olika sjukdomar och åkommor samt vilka bakterier som i studier visat sig vara associerade till typ 2-diabetes och IBS, vilket leder oss till den intressanta frågan som gäller huruvida man kan reducera nivåer av bakterier associerade till typ 2-diabetes och IBS.

Kost, tarmflora och hälsa hänger ihop