• Kost

Test

Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet.

Två användarberättelser

Två kunder med svåra magbesvär fick prova GutClear® under 10 dagar för att se om besvären kunde minska. En tarmfloraanalys före och efter GutClear® visade att de fick ned ”onda” bakterier och ökade sina ”goda”, samtidigt som besvären minskade efter 10 dagar med GutClear®.

Stress, obalans och SIBO

Stress är en naturlig del av våra liv och är en funktion som kan mobilisera energi vid speciella behov. Långvarig stress kan emellertid bland annat leda till en mage i obalans med förhöjda nivåer av bakterier i tunntarmen. Nedbrytning av kostfiber sker normalt i tjocktarmen, som är anpassad till att hantera stora bakteriemängder. När en mängd bakterier bryter ned kostfibrer i tunntarmen kan detta därför medföra en påverkad tarmfunktion med en uppspänd och öm mage mellan måltiderna till följd. I engelskspråkig litteratur kallas denna överväxt ”small intestinal bacterial overgrowth” och förkortas SIBO. SIBO är ingen etablerad diagnos i sig utan en förkortning som ofta används för att beskriva denna överväxt av bakterier i tunntarmen.

Aktiv tjocktarm

I GutClear® är de bioaktiva och antimikrobiella ämnena uppblandade med psylliumfrön som bildar en geléartad massa från vilken dessa ämnen kontinuerligt kan utsöndras när den passerar igenom tunntarmen. Genom att minska nivån av bakterier i tunntarmen kan bakteriell nedbrytning av fibrerna från kosten förhindras att ske där och istället äga rum i tjocktarmen som, till skillnad från tunntarmen är anpassad för denna nedbrytningsprocess.

 GutClear® kan bana väg för kostfibrerna till tjocktarmen.