Artiklar om tarmhälsa

Här har vi samlat våra artiklar så att du kan ta del av tips, fakta kring tarmfloran, maghälsa och exempelvis spännande information om hur tarmfloran och resten av kroppen kommunicerar. Kom gärna med tips på vad du vill läsa mer om. Vi fyller på med artiklar här efterhand, så kolla gärna förbi då och då!

  • Kost
  • Livsstil
  • Tarmfloran

Så kan du påverka din vagusnerv och må bättre

Kroppens längsta nerv, vagusnerven, spelar en stor roll när det kommer till att aktivera parasympatiska nervsystemet. Den går mellan tarmsystemet och hjärnan och gör allt från att reglera vår hjärtfrekvens och matsmältning till att minska vår stressnivå och inflammation. Vi kan faktiskt själva göra en hel del för att ta hand om vår vagusnerv och stötta nervsystemet, både när det kommer till livsstil, vanor, kost och kosttillskott.

Livsstil och kost kan aktivera vagusnerven och öka ditt välmående
  • Kost

Nyttigt julgodis för tarmfloran

Du behöver inte kompromissa med hälsan och att njuta av julens godsaker. Vi på Gutfeeling Labs tror på att skapa harmoni mellan god smak och hälsa. Därför vill vi dela med oss av ett recept på nyttigt julgodis som är bra för tarmfloran. Samtidigt som detta julgodiset har flera hälsofördelar är det dessutom otroligt gott!

Julgodis som gynnar tarmfloran
  • Kost
  • Livsstil
  • Tarmfloran

Navigera genom djungeln av vitaminer och kosttillskott

När man går in i en hälsobutik för att hitta kosttillskott som ska gynna hälsan kan det kännas som att man går in i en djungel. “Man ser helt enkelt inte skogen för alla trän” som man brukar säga. I denna artikel ska vi utforska de viktigaste kosttillskotten och hur de kan gynna din hälsa.

Vitaminer och kosttillskott
  • Kost

Varför bör du äta havregrynsgröt vid läckande tarm och IBS?

Havregrynsgröt är ett klassiskt frukostalternativ som är både gott och näringsrikt. Men visste du att havregrynsgröt också kan vara ett bra val för dig som kämpar med IBS eller läckande tarm?

Havregrynsgröt bra för IBS och läckande tarm
  • Kost
  • Tarmfloran

Äppelcidervinäger, en ganska okänd välgörare för tarmfloran

SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth) och SIFO (Small Intestinal Fungal Overgrowth) är två tillstånd där bakterier eller svampar växer i överdrivna mängder i tunntarmen, vilket kan leda till olika mag-tarmbesvär. Äppelcidervinäger har föreslagits som en naturlig behandling för dessa tillstånd, men även för att hålla undan SIBO / SIFO efter att framgångsrikt ha blivit av med dessa tillstånd.

Är det bra att dricka äppelcidervinäger?
  • Kost

4 frukter för tarmfloran

Frukt och bär är inte godis, det kan vi hålla med om. Men det är gott på sitt sätt och gör framförallt väldigt mycket för vår kropp. De stöttar också vår hälsa i form av att gynna tarmfloran på flera olika sätt. Faktum är att de alla har olika superkrafter och genom att veta varje specifik frukt eller bärs egenskap får du möjlighet att påverka din tarmhälsa.

Fyra nyttiga frukter för tarmfloran
  • Kost
  • Tarmfloran

Selma kan äta lax igen efter GutClear®

Selma hade en bråkig mage under flera års tid. Symptomen var flera dagliga episoder med diarré, illamående, uppspändhet samt plötslig matintolerans. Speciellt dålig blev hon av fisk, särskilt lax som är hennes favoritmat. Hon provade det mesta utan resultat tills hon fick höra talas om GutClear®.

Märkte skillnad redan efter några dagar
  • Kost

Nyttig julmat för tarmfloran

Julen närmar sig. För många är december en månad fylld med mycket socker, mättade fetter och alkohol som kan stöka till det och skapa oro i magen. Men det finns faktiskt flera rätter som kan göra riktigt gott för tarmfloran. I denna artikeln har vi listat 5 livsmedel och maträtter som vi älskar till jul och som är nyttiga för tarmfloran.

Tarmfloravänlig mat på julbordet