Gutfeeling labs
Beställ en analys Logga in
/!\
Du besöker Gutfeeling Labs med en äldre webbläsare. Du besöker Gutfeeling Labs med en äldre webbläsare.

För att vår webbsajt ska fungera på bästa sätt ber vi dig att uppdatera din webbläsare eller använda en annan webbläsare. Läs mer här

Få koll på dina immunstabiliserande tarmbakterier

Varje tarmflora är unik. Testa din tarmflora och få individuella kostråd baserat på ditt resultat.

  • Enkelt provkit hemma
  • Svar inom 1-3 veckor
  • Utförliga kostråd

Beställ en analys - 1190kr

Testa din tarmflora

Tarmfloran kan stabilisera immunsystemet

Den senaste forskningen visar att vissa tarmbakterier spelar en roll för stabilisering immunsystemet, både vid infektioner och vid inflammationstillstånd.

Med vår omfattande analys får du koll på din tarmfloras alla bakteriearter, inklusive de bakterier som positivt kan påverka immunsystemet (Faecalibacterium prausnitzii, Bifidobacterium, m.fl), samt tips på möjligheterna att öka nivåerna dessa bakterier. 

Tarmfloran och Covid-19

En nyligen publicerad forskningsrapport visade att låga nivåer av just Faecalibacterium prausnitzii och Bifidobacterium i tarmfloran var kopplade till mer ihållande symtom som trötthet, lungproblem och ledvärk vid Covid-19 (Yeoh YK, et al. Gut microbiota composition reflects disease severity and dysfunctional immune responses in patients with COVID-19. Gut. Jan 11 2021).

Kostnad för en enstaka analys samt kostinformation 1190kr

Du får svar inom 1-3 veckor

Mer om vad som ingår i analysen

Sagt om oss

Gutfeeling Labs recension av nöjd kund

Jag är en mycket nöjd kund som kommer återkomma och göra flera analyser för att se om jag kan förbättra min tarmflora ytterligare genom deras kostråd. En hälsoinvestering till bra pris. Rekommenderar alla att göra en analys av sin tarmflora som ett steg i att kunna påverka sin hälsa.

‐ Elin Jarmosdotter

Gutfeeling Labs recensioner av nöjd kund

Det är en fantastisk möjlighet att kunna mäta sina tarmbakterier och att få guidning när provsvaren kommer så att jag kan lära mig att påverka min hälsa genom att förstå sambandet mellan tarmbakterierna. Mitt barnbarn 4 år och min mamma 85 år skall ta ett prov omgående! Tack för att ni finns.

‐ Charlotte Tassin

Gutfeeling Labs recensioner av nöjd kund

Allt fler pratar om och inser betydelsen av en bra tarmflora, men att kunna kolla den har varit dyrt och omständligt. Men det är det inte längre, detta var ett smidigt och lätt sätt att få veta sin egen flora, dessutom prisvärt och i Sverige! Att kunna förbättra sin allmänhälsa, bli friskare och motverka sjukdomar bara genom att förändra sin tarmflora är faktiskt rätt så häftigt. Snart dags för ny uppföljning!

‐ Maria Olsson Bejmar

Så här går det till

1. Beställ provtagningskit

Du beställer din analys av tarmfloran här på vår webbplats.

2. Provtagning

Ett provtagningskit med instruktioner skickas hem till dig. Provet tar du enkelt hemma när du vill (provlösningen håller i 1 år) och sedan returnerar du provröret i det förfrankerade svarskuvertet.

3. Analys

Analys sker hos Gutfeeling Labs i Lund. Det tar 1-3 veckor att bearbeta proverna och sammanställa resultaten.

4. Digitalt provsvar

När ditt prov är analyserat får du e-post från oss. Du kan då logga in på din sida för att se resultaten. Du får samtidigt vetenskapligt dokumenterad information omkring kost och kosttillskott som kan hjälpa dig att påverka din tarmflora.

5. Uppföljning

Du kan när som helst beställa ett nytt prov för att följa möjliga förändringar i din tarmflora.

Testa tarmfloran

Vi mäter artrikedom, gynnsamma bakterier och tarmflorefunktioner

I en pågående studie av professor Johan Jendle i Örebro ger man kostfibrer till personer i riskzonen för att få typ 2-diabetes för att öka tarmbakterier med potential att producera smörsyra. Man hoppas därigenom stärka tarmbarriären och motverka den inflammation som anses vara kopplad till typ-2 diabetes.

Mer om tarmflora, smörsyra och vår analys

Om Gutfeeling Labs

Magen ligger oss varmt om hjärtat

Gutfeeling Labs grundades av forskare inom mikrobiologi och neurovetenskap från Lunds Universitet. Företagets vision är att erbjuda allmänheten en analys av tarmfloran som man kan förhålla sig till rent praktiskt. Det ska vara enkelt att testa tarmfloran.

Läs mer om Gutfeeling Labs

Du vet väl att du kan beställa till någon annan?

Ett provtagningskit är helt anonymt fram tills dess att det knutits till en person, vilket sker först när man valt att aktivera det. Det innebär att du kan beställa flera analyser på en och samma gång, exempelvis till hela familjen, eller för att ge bort som present till någon.

Beställ en analys