Gutfeeling labs
Beställ en analys Logga in

Hjälp immunförsvaret via dina tarmbakterier

Med vårt enkla test får du reda på din tarmfloras hälsofrämjande egenskaper

  • Enkelt provkit hemma
  • Svar inom 1-3 veckor
  • Utförliga kostråd

Beställ en analys - 1190kr

Testa din tarmflora

Analys och relevant kostinformation

Vår omfattande analys av tarmfloran ger dig en uppfattning av din tarmfloras sammansättning samt dess hälsofrämjande funktioner. Dina tarmar mår bland annat bra av en hög andel smörsyra, som kan stärka tarmarnas barriärfunktion och därigenom hjälpa immunförsvaret.

Med vår vetenskapligt baserade kostinformation har du dessutom en möjlighet att öka mängden bakterier som visat sig kunna producera substanser som skulle kunna gynna både din tarm och ditt immunsystem. 

Du får svar inom 1-3 veckor. 

Kostnad för en enstaka analys samt kostinformation 1190kr

Mer om vad som ingår i analysen

Årets mest omvårdande julklapp?

Ge bort en omtanke i jul - köp en analys till någon du bryr dig om.

(Beställ senast den 19e december för att få hem kitet innan julafton)

Beställ en julklapp

Sagt om oss

Gutfeeling Labs recensioner av nöjd kund

Det är en fantastisk möjlighet att kunna mäta sina tarmbakterier och att få guidning när provsvaren kommer så att jag kan lära mig att påverka min hälsa genom att förstå sambandet mellan tarmbakterierna. Mitt barnbarn 4 år och min mamma 85 år skall ta ett prov omgående! Tack för att ni finns.

‐ Charlotte Tassin

Gutfeeling Labs recensioner av nöjd kund

Allt fler pratar om och inser betydelsen av en bra tarmflora, men att kunna kolla den har varit dyrt och omständligt. Men det är det inte längre, detta var ett smidigt och lätt sätt att få veta sin egen flora, dessutom prisvärt och i Sverige! Att kunna förbättra sin allmänhälsa, bli friskare och motverka sjukdomar bara genom att förändra sin tarmflora är faktiskt rätt så häftigt. Snart dags för ny uppföljning!

‐ Maria Olsson Bejmar

Gutfeeling Labs recension av nöjd kund

Jag är en mycket nöjd kund som kommer återkomma och göra flera analyser för att se om jag kan förbättra min tarmflora ytterligare genom deras kostråd. En hälsoinvestering till bra pris. Rekommenderar alla att göra en analys av sin tarmflora som ett steg i att kunna påverka sin hälsa.

‐ Elin Jarmosdotter

Så här går det till

1. Beställ provtagningskit

Du beställer din analys av tarmfloran här på vår webbplats.

2. Provtagning

Ett provtagningskit med instruktioner skickas hem till dig. Provet tar du enkelt hemma när du vill och sedan returnerar du provröret i det förfrankerade svarskuvertet.

3. Analys

Analys sker hos Gutfeeling Labs i Lund. Det tar 1-3 veckor att bearbeta proverna och sammanställa resultaten.

4. Digitalt provsvar

När ditt prov är analyserat får du e-post från oss. Du kan då logga in på din sida för att se resultaten. Du får samtidigt vetenskapligt dokumenterad information omkring kost och kosttillskott som kan hjälpa dig att påverka din tarmflora.

5. Uppföljning

Du kan när som helst beställa ett nytt prov för att följa möjliga förändringar i din tarmflora.

Vi mäter artrikedom, gynnsamma bakterier och tarmflorefunktioner

I en pågående studie av professor Johan Jendle i Örebro ger man kostfibrer till personer i riskzonen för att få typ 2-diabetes för att öka tarmbakterier med potential att producera smörsyra. Man hoppas därigenom stärka tarmbarriären och motverka den inflammation som anses vara kopplad till typ-2 diabetes.

Mer om tarmflora, smörsyra och vår analys

Om Gutfeeling Labs

Magen ligger oss varmt om hjärtat

Gutfeeling Labs grundades av forskare inom mikrobiologi och neurovetenskap från Lunds Universitet. Företagets vision är att erbjuda allmänheten en analys av tarmfloran som man kan förhålla sig till rent praktiskt.

Läs mer om Gutfeeling Labs

Du vet väl att du kan beställa till någon annan?

Ett provtagningskit är helt anonymt fram tills dess att det knutits till en person, vilket sker först när man valt att aktivera det. Det innebär att du kan beställa flera analyser på en och samma gång, exempelvis till hela familjen, eller för att ge bort som present till någon.

Beställ en analys