Gutfeeling labs
Beställ Logga in
/!\
Du besöker Gutfeeling Labs med en äldre webbläsare. Du besöker Gutfeeling Labs med en äldre webbläsare.

För att vår webbsajt ska fungera på bästa sätt ber vi dig att uppdatera din webbläsare eller använda en annan webbläsare. Läs mer här

Gutkit - GutClear® och tarmfloraanalys

kombi paket

GutKit består av kosttillskottet GutClear® som kan minska överväxt av bakterier i tunntarmen och en tarmfloraanalys som mäter vilka bakterier du har i magen. 

I provresultatet får också personliga råd om kost och kosttillskott som kan hjälpa dig att stötta din tarmflora. Har du problem med magen och vill få koll på din tarmflora rekommenderar vi alltid att du börjar med GutClear® innan du gör en tarmfloraanalys.

Beställ

SIBO-besvär med magen

Börja med att ta GutClear® i 10 dagar innan du gör en tarmfloraanalys, om du har besvär i magen. Besvären kan bero på en överväxt av bakterier i tunntarmen, som egentligen inte ska innehålla så många bakterier till skillnad från tjocktarmen där det finns upp till hundra triljoner bakterier. Tillståndet av för många bakterier i tunntarmen brukar kallas för SIBO och står för small intestinal overgrowth och kan skapa symtom som en öm och svullen mage. GutClear® kan minska mängden bakterier i tunntarmen. 

Vill du veta mer om SIBO?

Varför ska jag ta GutClear® innan min tarmfloraanalys?

En tarmfloraanalys kan inte avgöra var bakterierna den mäter finns. Den kan inte skilja på om det är bakterier i tunntarmen den analyserar eller i tjocktarmen. Du kan alltså ha ett bra resultat på din tarmfloraanalys med många bra bakterier, men om de finns i fel tarm finns en risk att du ändå har symtom.

GutClear®

GutClear® kan hjälpa dig att reducera mängden bakterier i tunntarmen, minska symtomen och ge ett mer rättvisande resultat på din tarmfloraanalys.
GutClear® innehåller en kombination av växtämnen och utgörs av ett pulver bestående av bark från jatoba- och magnoliaträdet, rot av rosenrot och psyllium. Bark från magnoliaträdet kan bidra till en normal tarmfunktion, en regelbunden tarmtömning samt har antimikrobiella effekter. Psylliumfrön kan bidra till en normal tarmfunktion, tarmpassage och matsmältning.

Tarmfloraanalys

Vår tarmfloraanalys består av ett enkelt prov som du tar själv hemma. När du skickat in provet till oss får du ett digitalt provsvar med:

- Resultat över dina goda bakterier och gynnsamma bakteriefunktioner
- Kostråd baserade på ditt analysresultat och en individuell inköpslista för att gynna dina goda tarmbakterier
- Förekomst av potentiellt sjukdomsframkallande bakterier
- Förekomst av bakterier som kan vara associerade med hälsoproblem
- Råd om kosttillskott vid förekomst av bakterier associerade till ohälsa
- Möjlighet att se och jämföra dina resultat över tid