Gutfeeling labs
Beställ en analys Logga in
/!\
Du besöker Gutfeeling Labs med en äldre webbläsare. Du besöker Gutfeeling Labs med en äldre webbläsare.

För att vår webbsajt ska fungera på bästa sätt ber vi dig att uppdatera din webbläsare eller använda en annan webbläsare. Läs mer här

Testa tarmfloran och få koll på dina tarmbakterier

Varje tarmflora är unik. Med våra resultat får du information om din tarmfloras sammansättning samt råd om hur du på ett så optimalt sätt som möjligt kan balansera den.

  • Enkelt provkit hemma
  • Svar inom 1-3 veckor
  • Utförliga kostråd

Beställ en analys

Har du bakterier i fel tarm?

Ta GutClear® innan du gör en tarmfloraanalys

GutClear® har potential att minska alltför höga nivåer av bakterier i tunntarmen och därigenom bana väg för dina fibrer i kosten till tjocktarmen. Det är i tjocktarmen som fibernedbrytningen ska ske och inte i tunntarmen. Då kan dina kostråd i form av en individuell inköpslista göra mest nytta.

Lanseringserbjudande: rabattkoden gutclear33 ger 33% prisreduktion för GutClear® och kampanjkoden tarmhälsa ger 50% rabatt för tarmfloraanalys januari-februari 2022.

Läs mer om GutClear®

 

Erfarenheter av GutClear®

"Nu kan jag äntligen äta lax igen!
Läs om Selmas erfarenheter av GutClear® efter år av matintolerans.

Hur GutClear® hjälpte Selma

GutClear®

Efter analys av över 10 0000 svenskars tarmflora har forskarna på Gutfeeling Labs sett överväxt av bakterier i tunntarmen som ett problem för många personer. Denna överväxt kallas också SIBO och kan till exempel orsakas av långvarig stress.

Tunntarmen är inte gjord för att hantera en massa bakterier som producerar gas och andra bakteriella biprodukter. Sådant kan ge en uppspänd mage, men även påverkan på immun- och nervsystemet.

GutClear® är ett kosttillskott för att minska bakterierna lokalt i tunntarmen utan att påverka den nyttiga tarmfloran i tjocktarmen. Med låga bakterienivåer i tunntarmen bryts fibrerna i kosten inte ned där utan bryts ned i tjocktarmen istället som är anpassad för denna nedbrytningsprocess.

Ge din tunntarm en nystart med GutClear®. Tas endast i 10 dagar. Testa därefter gärna din tarmflora och våra kostråd.

gutclear paket

 

GutClear® är ett patentsökt (#2151409-6) antimikrobiellt kosttillskott som innehåller en kombination av olika växtämnen (s.k. botanicals) med antimikrobiella egenskaper. Innehållet utgörs av ett pulver av psylliumfrön, bark från jatoba- och magnoliaträdet samt rot av rosenrot.

Lanseringserbjudande: rabattkoden gutclear33 ger 33% prisreduktion för GutClear®

Gå till webbshoppen

Fler erfarenheter av GutClear®

"F" led av svåra IBS-problem, näringsbrist och hjärndimma

"F" är en 25 årig kvinna med mycket svåra IBS-problem, näringsbrist och ”hjärndimma” samt extrem nedstämdhet. Efter 10 dospåsar blev hon så bra att hon köpte en resa till Mexiko där hon nu befinner sig och meddelar att hon fortfarande mår utmärkt.

"H" har blivit symtomfri från magen och kan nu promenera längre sträckor efter 10 års besvär

"H" är en 65 årig kvinna med fibromyalgi sedan 10 år, IBS liknande besvär och som tagit en mängd mediciner under åren utan hjälp. Efter 10 dagar med GutClear är hon symtomfri från magen och kan nu promenera längre sträckor, t.o.m. i uppförsbackar.

Så här går det till när du ska analysera din tarmflora

1. Beställ provtagningskit

Du beställer din analys av tarmfloran här på vår webbplats.

2. Provtagning

Ett provtagningskit med instruktioner skickas hem till dig. Provet tar du enkelt hemma när du vill (provlösningen håller i 1 år) och sedan returnerar du provröret i det förfrankerade svarskuvertet.

3. Analys

Analys sker hos Gutfeeling Labs i Lund. Det tar 1-3 veckor att bearbeta proverna och sammanställa resultaten.

4. Digitalt provsvar

När ditt prov är analyserat får du e-post från oss. Du kan då logga in på din sida för att se resultaten. Du får samtidigt vetenskapligt dokumenterad information omkring kost och kosttillskott som kan hjälpa dig att påverka din tarmflora.

5. Uppföljning

Du kan när som helst beställa ett nytt prov för att följa möjliga förändringar i din tarmflora.

Sagt om oss

Gutfeeling Labs recensioner av nöjd kund

Det är en fantastisk möjlighet att kunna mäta sina tarmbakterier och att få guidning när provsvaren kommer så att jag kan lära mig att påverka min hälsa genom att förstå sambandet mellan tarmbakterierna. Mitt barnbarn 4 år och min mamma 85 år skall ta ett prov omgående! Tack för att ni finns.

‐ Charlotte Tassin

Gutfeeling Labs recensioner av nöjd kund

Allt fler pratar om och inser betydelsen av en bra tarmflora, men att kunna kolla den har varit dyrt och omständligt. Men det är det inte längre, detta var ett smidigt och lätt sätt att få veta sin egen flora, dessutom prisvärt och i Sverige! Att kunna förbättra sin allmänhälsa, bli friskare och motverka sjukdomar bara genom att förändra sin tarmflora är faktiskt rätt så häftigt. Snart dags för ny uppföljning!

‐ Maria Olsson Bejmar

Gutfeeling Labs recension av nöjd kund

Jag är en mycket nöjd kund som kommer återkomma och göra flera analyser för att se om jag kan förbättra min tarmflora ytterligare genom deras kostråd. En hälsoinvestering till bra pris. Rekommenderar alla att göra en analys av sin tarmflora som ett steg i att kunna påverka sin hälsa.

‐ Elin Jarmosdotter

Om Gutfeeling Labs

Magen ligger oss varmt om hjärtat

Gutfeeling Labs grundades av forskare inom mikrobiologi och neurovetenskap från Lunds Universitet. Företagets vision är att erbjuda allmänheten en analys av tarmfloran som man kan förhålla sig till rent praktiskt. Det ska vara enkelt att testa tarmfloran.

Läs mer om Gutfeeling Labs

Testa tarmfloran

Tarmflorans sammansättning spelar roll

Den senaste forskningen visar att vissa tarmbakterier kan vara associerade med IBS och typ-2 diabetes, men också till ihållande symtom vid Covid-19 (långtidscovid). Med vår omfattande analys får du koll på din tarmfloras alla bakteriearter, både de goda och de mindre goda, samt råd kring dessa baserade på ditt analysresultat.

Mer om tarmfloran och Covid-19

Du vet väl att du kan beställa till någon annan?

Ett provtagningskit är helt anonymt fram tills dess att det knutits till en person, vilket sker först när man valt att aktivera det. Det innebär att du kan beställa flera analyser på en och samma gång, exempelvis till hela familjen, eller för att ge bort som present till någon.

Beställ en analys