Kampen mot SIBO:

En berättelse om att återfå hälsa och energi


SIBO var för några år sedan ett för mig helt okänt begrepp, tills jag själv drabbades, säger Hans Fischer, docent i mikrobiologi vid Lunds Universitet.

Under en extremt stressig tid som ensamstående med ett litet barn och ett krävande arbete med att bygga ett avancerat mikrobiologiskt forskningslaboratorium, upplevde Hans plötsligt en förlamande trötthet, en dunkande huvudvärk, hjärtrusningar och att han plötsligt inte längre tålde mat. Ost, ägg, bröd, fisk och mjölkprodukter gav plötsligt kraftiga hjärtrusningar och hans mage svällde upp och blev öm mellan måltiderna. Hans bror som är läkare frågade varför Hans alltid höll handen på magen, ungefär som Napoleon gjorde.

Hans gick till sin allmänläkare, som fann att han hade väldigt högt blodtryck, snabb puls och att han dessutom hade grön starr (högt tryck i ögonen). Han gick hem med två blodtrycksmediciner, en hjärtlugnande medicin, samt bokades in för regelbundna ögonkontroller.


Hans med sin son.

Trots medicinen blev besvären värre

Hans magbesvär bara fortsatte och han kunde i princip endast äta rött kött och ris. Sömnlösa nätter och kroniska buksmärtor orsakade en nedstämdhet som påverkade hela vardagen. 

- Jag kände att jag varken fungerade på labbet eller hemma med min son. Jag orkade i princip ingenting, säger han.

Till slut uppsökte Hans en naturdoktor för magsmärtorna och fick med sig en burk med pulver från Jatobaträdets bark och som han skulle ta i två veckor. Därefter upplevde han en viss bättring i magen men hade fortfarande kronisk huvudvärk, högt blodtryck och hjärtrusningar.

SIBO - överväxt av tarmbakterier i tunntarmen

Hans hade regelbundet analyserat sin tarmflora och sett att hans tarmflora innehöll 50 % av tarmbakterien Prevotella copri. Analyser av tarmflora efter Jatoba-kuren visade att Prevotella copri bakterien gått från 50% till 0%, var satt den? Hans resonerade sig fram till att denna bakterie kan ha suttit i tunntarmen och att det verkade som att Jatoba-effekten var antimikrobiell.

När Hans sökte i den vetenskapliga litteraturen dök begreppet SIBO upp, s.k. överväxt av bakterier i tunntarmen. 

- När jag började läsa på om SIBO så började forskaren vakna i mig och jag bestämde mig för att framställa ett kraftfullt preparat för att få ned bakterier i tunntarmen utan att påverka tjocktarmens bakterier, säger Hans.

Hans Fischer analyserar prover i Gutfeeling Labs laboratorium.

Örter med antimikrobiella egenskaper hade effekt

Hans naturläkare, som hade en stor uppsättning av botaniska produkter (örter, bark, rötter, etc) sände honom ett femtiotal av dessa till labbet. Efter att systematiskt ha testat de antimikrobiella egenskaperna av dessa botaniska produkter på olika bakterier fann Hans en kombination som var optimalt antimikrobiell mot tarmbakterier. Det visade sig att kombinationen av tre botaniska komponenter inte bara hade effekt på tarmbakterier men även på magsårsbakterien Helicobacter pylori, svampen Candida, samt de vanligaste tarmparasiterna Dientamoeba fragilis och Blastocystis hominis.

- Jag testade produkten på mig själv och upplevde en förbättring av mina magproblem efter tre dagar men det speciellt intressanta var att jag började tåla mat igen, säger Hans.  

Hans testade att äta ost och upplevde inga som helst problem. Efter 20 dagar med produkten upptäckte han att han blev yr när han reste sig upp från sittande och uppsökte då sin läkare. 

- Blodtrycksmätningen visade att jag hade ett extremt lågt blodtryck och väldigt låg puls, så all behandling med de två blodtrycksmediciner och hjärtbromsande medicin avslutades. Jag har varit helt medicinfri efter jag tog min egen produkt, jag sover utmärkt och har energi både på arbete och i hemmet, säger han.

Vill hjälpa fler med SIBO med hjälp av GutClear®

Produkten fick namnet GutClear® och har nu använts av snart 10.000 personer, med positiv respons.

- Jag tänker på alla som haft liknande problem som jag och som har stått i sina kök och experimenterat med olika örter och kosttillskott utan framgång. Jag hade tur som hade ett laboratorium att gå till för att experimentera. Jag ville ju inte bara hjälpa mig själv, men så många som möjligt med samma problem, säger Hans.

Många kroniska sjukdomar skulle kunna orsakas av SIBO (ett tillstånd ofta framkallat av kronisk stress och oro) och forskning ar visat att upp mot 40% av friska personer bär på allt för många bakterier i tunntarmen. Ingen har än så länge undersökt om friska personer med SIBO utvecklar hälsoproblem längre fram i livet. 

-Liksom vi borstar bort bakterier i munnen regelbundet för att undvika tandköttsinflammation, kan vi då och då behöva rensa tunntarmen från ovälkomna bakterier, säger Hans. 

GutClear® - ett kosttillskott vid SIBO

GutClear®

En vanlig orsak till en bråkig mage är att man har tarmbakterier på fel ställe, i tunntarmen, även kallat SIBO. GutClear® kan hjälpa dig att minska bakterierna i tunntarmen och ge din mage en nystart.

Ordinarie pris Försäljningspris 390 kr 390 kr
inkl moms.

Leverans till din brevlåda 1-3 arbetsdagar efter beställning.