Så här fungerar provtagningen

Du beställer en analys i vår kassa, därefter får du ett provtagningskit med posten inom ett par arbetsdagar. Inom 1-3 veckor från det att du aktiverat och skickat in ditt prov får du ett e-postmeddelande om att du kan logga in på din personliga sida och se analysen. Tillsammans med dina resultat får du information om kost och kosttillskott som kan gynna din tarmflora.

Lösningen i provröret håller i ett år (om du känner att vill skjuta fram provtagningen).

1. Beställ en analys

Du beställer en analys av tarmfloran här på vår webbplats.

2. Provtagning hemma

Ett provtagningskit med instruktioner skickas hem till dig. Provet tar du enkelt hemma när du vill (lösningen håller i ett år) och sedan returnerar du provröret i det förfrankerade svarskuvertet.

3. Analys

Analys sker hos Gutfeeling Labs i Lund. Det tar 1-3 veckor att bearbeta proverna och sammanställa resultaten.

4. Digitalt provsvar

När ditt prov är analyserat får du e-post från oss. Du kan då logga in på din sida för att se resultaten. Du får samtidigt vetenskapligt dokumenterad information omkring kost och kosttillskott som kan hjälpa dig att påverka din tarmflora.

5. Uppföljning

Du kan när som helst beställa ett nytt prov för att följa möjliga förändringar i din tarmflora.

Så här tar du provet hemma

Vårt provtagningskit innehåller en papperstratt som placeras i toalettstolen. Efter man tagit ett prov så kan denna spolas ner. Papperstratten är nedbrytningsbar och miljövänlig!

Provet tas med en tops som ingår i ditt provtagningskit. Provröret innehåller en lösning som dödar bakterierna och stabiliserar bakterie-DNA. Det är detta DNA som man använder för identifikation av bakterierna.

Därefter stoppar man provröret i en påse och skickar i det medföljande redan frankerade kuvertet.

Ladda ned instruktionsdokument

Enstaka analys

Prenumeration (första kitet)

Prenumeration (kommande kit)

Beställ en analys

Utefter hur just din unika tarmflora ser ut får du råd om kost och kosttillskott som hjälp för att gynna dina goda och reducera de mindre goda tarmbakterierna.

Beställ en analys