Gutfeeling labs
Beställ Logga in
/!\
Du besöker Gutfeeling Labs med en äldre webbläsare. Du besöker Gutfeeling Labs med en äldre webbläsare.

För att vår webbsajt ska fungera på bästa sätt ber vi dig att uppdatera din webbläsare eller använda en annan webbläsare. Läs mer här

GutClear®

gutclear paket

Magbesvär i form av en öm och svullen mage kan bero på att du har en överväxt av bakterier i tunntarmen.

GutClear® är ett kosttillskott med antimikrobiella egenskaper som kan minska nivån av bakterier i tunntarmen. GutClear® tas i 10 dagar.

Köp GutClear®

SIBO - för många bakterier i tunntarmen

Vid de här laget har du säkert hört att det är bra att ha bakterier i magen. Man pratar då om tjocktarmen där det finns upp till hundra triljoner bakterier. Det många inte känner till är att det är inte bra att ha för många bakterier i tunntarmen. 

Tunntarmens slemhinna är gjord för att ta upp näringsämnen till kroppen, men den är inte gjord för att hantera stora mängder bakterier utan ska rymma en bråkdel av det antalet som du har i tjocktarmen. Vid SIBO (small intestinal bacterial overgrowth) finns det för många bakterier i tunntarmen. När nedbrytningen av maten du äter sker där, kan stora mängder bakteriella nedbrytningsprodukter och gaser produceras och tunntarmens slemhinnan skadas. Detta kan till och med påverka immunsystemet och nervcellerna längs tunntarmen negativt. Förutom besvär med en uppsvälld och öm mage mellan måltider, kan det även leda till problem med att hantera mat som du tidigare tålt, till exempel bröd, mjölkprodukter, ägg, och fisk. 

Man brukar säga att det är bra för hälsan att äta mycket kostfibrer, men vid SIBO kan ett ökat intag faktiskt förvärra besvären i form av en svullen och öm mage.
 

Orsaken till SIBO kan bero på flera olika faktorer

- Minskad mängd magsyra (stress och mediciner)
- Reducerad tarmmotorik (stress och mediciner)
- Långsam passage genom matsmältningssystemet (vissa medicinska tillstånd)
- Hög ålder

Symtom på SIBO kan till exempel visa sig som

- Magont eller kramp i tarmen
- Svullen mage
- Gaser och rapningar
- Diarré
- Förstoppning
- Illamående
- Halsbränna / sura uppstötningar

Misstänker du att du har SIBO?

Om du har problem med en öm och svullen mage så rekommenderar vi att du provar GutClear® innan du gör en tarmfloraanalys. En tarmfloraanalys kan nämligen inte avgöra om du har SIBO. Du kan alltså ha ett bra resultat på din tarmfloraanalys men ändå uppleva besvär från magen såsom uppsvälldhet och ömhet. Då kan det vara bra att börja med GutClear® för att rena tunntarmen från för många bakterier och få ett bättre utgångsläge för att med kost och kosttillskott gynna bakterierna i tjocktarmen, där de hör hemma.

GutClear® innehåller en kombination av växtämnen och utgörs av ett pulver bestående av bark från jatoba- och magnoliaträdet, rot av rosenrot och psyllium. Bark från magnoliaträdet kan bidra till en normal tarmfunktion, en regelbunden tarmtömning samt har antimikrobiella effekter. Psylliumfrön kan bidra till en normal tarmfunktion, tarmpassage och matsmältning. 

Behandling av SIBO och ett vattenglas

Efter 10 dagar med GutClear®

För att minska risken att få tillbaka problemen kan det vara bra att försöka minska din stressnivå och att röra på dig. Det kan också vara klokt att pausa med mat under minst fyra timmar mellan måltiderna för att låta låta tunntarmen tömmas på mat.

Jag vill köpa GutClear®

Artikel

Selma kan äntligen äta lax igen efter GutClear®

Mitt namn är Selma, jag är 25 år gammal och jobbar som tandsköterska i Lund. Mina besvär från magen började för 3 år sedan efter en enormt stressig period på arbetet och socialt. Symptomen från magen var flera dagliga episoder med diarré, illamående, uppspändhet samt plötslig matintolerans. Jag blev speciellt dålig av fisk, särskilt lax vilket var min favoritmat. Jag provade GutClear och märkte skillnad redan efter några dagar, dock fortfarande illamående under tiden jag använde GutClear men denna avtog efter den sista dospåsen den 10:e dagen. Sedan dess har jag mått mycket bättre och magen samarbetar nu med mig!

Läs om Selmas upplevelse