Aktuellt

GutClear® kapsel

Nu lanserar vi GutClear®, vårt kosttillskott vid SIBO, även som kapsel! Lättare att ta och enklare att dosera efter behov. Efter flera års erfarenhet av att arbeta med tarmflora har vi sett att många har bakteriell överväxt i tunntarmen (SIBO) och svamp. 

GutClear® innehåller en kombination av olika växtämnen som psylliumfrön, bark från jatoba- och magnoliaträdet och rot av rosenrot. Magnoliabark kan bidra till en normal tarmfunktion samt en regelbunden tarmtömning och har antimikrobiella egenskaper. Psylliumfrön kan bidra till en normal tarmfunktion, tarmpassage och matsmältning. GutClear® kan därför gynna en normal tarmfunktion och minska mängden ovälkomna bakterier i tunntarmen, utan att påverka den nyttiga tarmfloran i tjocktarmen. Som vi brukar säga: bakterier är bra, men på rätt ställe.


GutClear®

Allt börjar med magen

Gutfeeling Labs grundades av två forskare inom immunologi och neurovetenskap, som i sitt arbete började se samband mellan tarmfloran och hälsa.

Vi vill rikta fokus mot ett område som det idag pratas för lite om, SIBO - en överväxt av bakterier i tunntarmen. SIBO är inte en diagnos i sig utan beskriver en obalans i den bakteriella fördelningen i tarmarna. Genom att följa den senaste forskningen och ligga i framkant, utvecklar vi och erbjuder produkter associerade till en felbalanserad tarmflora.

Om Gutfeeling Labs

När mag- tarmbesvär påverkar välmåendet

Många planerar hela livet efter sin mage. De avbokar middagar, letar ständigt efter toaletten på nya platser och känner oro över att behöva sjukskriva sig på grund av att magen krånglar på olika sätt. Förutom att det också påverkar en psykiskt har magen och tarmfunktionen också indirekt stor effekt på resten av kroppen. Nästan en femtedel av Sveriges befolkning har problem med en öm och svullen mage och studier har visat att 80% av personer med sådana problem hade SIBO.